PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Dick Advocaat: ‘Het is tijd voor verfrissing’

Dick Advocaat hoopt zijn selectie tijdens de winterstop te kunnen ‘verfrissen’. De oefenmeester is, ondanks het feit dat zijn ploeg eerste staat in de Eredivisie, niet tevreden. Met nieuwe spelers wil Advocaat onder meer het ‘uitprobleem’ uit de wereld helpen.

“Mijn voorganger Fred Rutten was een uitstekende trainer, die kreeg het er ook niet uit”, zegt Advocaat tegenover het Algemeen Dagblad. De oefenmeester geeft min of meer toe dat hij het probleem zelf ook niet kan verhelpen. “Deze groep is tweeënhalf tot drie jaar bij elkaar, het is tijd voor verfrissing. Ook om deze problemen te tackelen.”

Dat Advocaat zegt dat het tijd is voor verfrissing is opmerkelijk. Anderhalf jaar geleden kwamen onder anderen Dries Mertens, Kevin Strootman, Tim Matavz, Przemyslaw Tyton en Timothy Derijck naar Eindhoven, afgelopen zomer kwamen daar Mark van Bommel, Luciano Narsingh, Mathias ‘Zanka’ Jorgensen en Boy Waterman nog bij. Van de ploeg die zaterdag tegen NEC speelde zitten alleen Atiba Hutchinson, Jeremain Lens en Wilfred Bouma langer dan anderhalf jaar bij PSV.

Toch zoekt Advocaat naar versterkingen. “In de zomer is gezegd dat ik het met deze selectie moest doen. Er was geen geld voor versterkingen. Prima, dit is een goede groep, we staan niet voor niets bovenaan. Maar we zouden in de eerste competitiehelft kijken waar verbeteringen nodig zijn. Die wens is er nu.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.