PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Wijnaldum had Messi kunnen passeren in een paar weken’

Bij Ajax noemen ze zich de grote winnaar van het weekend, PSV mag de grote verliezer van speelronde zeventien worden genoemd. De broers Van de Kerkhof maken zich stilaan grote zorgen. “Met deze instelling wordt je geen kampioen.”

De Eindhovenaren speelden op bezoek bij NEC met 1-1 gelijk. De spelers, waaronder Georgionio Wijnaldum, misten opnieuw enkele opgelegde kansen. “Wijnaldum had geloof ik in een paar weken tijd Messi kunnen passeren als hij die ballen er in geschoten had”, aldus Willy tegen Omroep Brabant. “Dit is niet wat we graag van PSV willen zien.”

Het verschil met vorige week, toen PSV nog met 3-0 te sterk was voor concurrent FC Twente, was volgens René groot. “Ze missen de scherpte, de agressiviteit die er vorige week wel was. Wat ze lieten zien was weer minder. Het is onbegrijpelijk. Je gaat samen voor één doel en als je dan die scherpte mist en dan goede kansen krijgt om het af te maken dan is dat natuurlijk jammer.”

Willy van de Kerkhof zag Ajax het goede voorbeeld geven. De Amsterdammers versloegen Willem II met 2-4. “Het was een leuke wedstrijd om te zien”, aldus de PSV’er, die ook Willem II een compliment gaf. “Goed teruggekomen en goed in de wedstrijd gebleven. Als je kampioen wilt worden moet je, net zoals Ajax doet, zo’n wedstrijd winnen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.