‘Gemeentedeal PSV zorgt voor positieve cijfers Eredivisie’

De Eredivisie heeft vorig seizoen voor het eerst sinds vier jaar winst geboekt. In totaal zorgden de achttien Eredivisie-clubs voor een plus van 22 miljoen euro, meldt De Volkskrant.

Vorig jaar viel er een verlies van 59 miljoen euro te noteren. De voornaamste reden van de positieve cijfers is de transactie die de gemeente Eindhoven vorig seizoen deed aan PSV. De gemeente telde 43 miljoen neer om een stuk grond van de club over te nemen. Zonder die impuls hadden de clubs samen 21 miljoen verlies geleden.

Dankzij die verkoop is PSV de club met de meeste winst (27,7 miljoen euro). Ajax (9,7 miljoen) en Feyenoord (6,5 miljoen) hebben ook prima cijfers. Bij Feyenoord is een grote omslag geweest. De Rotterdammers schreven een jaar eerder nog 6,3 miljoen verlies op.

Vitesse heeft van alle achttien clubs de slechtste cijfers (22,7 miljoen verlies. “Een bewuste keuze om onze doelstelling te realiseren”, reageert de club, die zich in categorie twee van de KNVB bevindt. “We zijn ook niet gedwongen spelers te verkopen. Voorzitter Merab Jordania staat garant.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.