PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Stef Nijland ziet transfer naar Union Berlin wel zitten’

PSV betaalde in 2008 vier miljoen euro voor de komst van Stefan Nijland, nu vertrekt de aanvaller mogelijk via de zijdeur naar Duitsland. Uitzicht op speelminuten heeft hij niet in Eindhoven, bij Union Berlin is er wel de mogelijkheid om weer iedere week te spelen.

“Ze zoeken een tweede spits, die om een aanspeelpunt heen kan voetballen”, zegt Nijland in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat past bij me. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer. Ja, ik zie het zeker zitten. Dit kan voor mij een nieuwe start zijn.”

Nijland tekende in 2008 een contract bij PSV, een succes werd het echter nooit. “Vier maanden na mijn komst werd Ola Toivonen aangetrokken, ook wat dat betreft heeft het niet meegezeten. En ik kreeg met blessures te maken. Al wil ik me daar niet achter verschuilen. Het begin was mooi, ik heb zelfs speelminuten gekregen in de Champions League.”

De laatste weken speelde en trainde Nijland bij Jong PSV, waar hij liever bij de A-selectie had gezeten. “Dan had ik nog sneller kunnen aanhaken op dat niveau. Ik heb een gesprek gehad met zijn assistent Ernest Faber. Ze wilden me er nog niet bij hebben. De mededeling kwam hard aan, maar ik begrijp het wel. Advocaat wil kampioen worden met PSV. De rest telt niet.”

Nijland weet nu niet hoe hij zichzelf in moet schatten. “Pas als ik een compleet seizoen heb gespeeld, het liefst op mijn favoriete positie, kun je zeggen waar ik sta.” Als het even kan begint hij daarmee bij Union Berlin, een topclub als PSV moet hij voorlopig vergeten. “Ik zit niet in de positie om eisen te stellen. Revanchegevoel heb ik niet. Ik wil een nieuwe start maken en laten zien dat ik goed kan voetballen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.