PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Harry van Raaij haalt uit naar beleid van PSV’

Harry van Raaij kon zijn teleurstelling over de 3-1 nederlaag van PSV tegen Ajax niet onderdrukken. Tegenover 040 TV haalde de oud-voorzitter keihard uit naar het beleid van zijn oude club.

Over Ajax – PSV (3-1) was Van Raaij duidelijk: “Het was te triest voor woorden, het was echt beneden ieder niveau. Als je die eerste helft ziet, kun je je toch niet voorstellen dat geroepen is dat ze kampioen willen worden.”

“Het is in ieder geval geen goede visie. Ze hebben met de aanstelling van Dick Advocaat voor een prestatietrainer gekozen en ze willen voor de landstitel gaan. Maar als dat mislukt, dan zet je twee stappen terug. De dalende lijn die PSV de laatste jaren aan het inzetten is, moet je niet op het bord van Fred Rutten leggen. Wat vorig jaar gebeurde, gebeurt dit jaar weer precies hetzelfde. We verliezen uitwedstrijden van makkelijke tegenstanders en we winnen geen enkele topwedstrijd. Dat is natuurlijk heel cruciaal.”

“Vorig seizoen hebben we misschien thuis van Feyenoord gewonnen, maar daar bleef het bij. Niet van Ajax, niet van FC Twente… En dit seizoen niet van Vitesse gewonnen, niet van Ajax… Als je structurele problemen ondervindt in een deel van je elftal, en je doet daar in het transferseizoen niets aan, maar wel op andere plekken waar je in de jeugd misschien wel wat betere vervangers hebt, dan vraag ik mij af wat je nu eigenlijk wilt. We hebben misschien best wel goede voetballers gekocht, maar we hebben geen elftal gekocht. Er is gewoon niet of niet goed gekeken naar de plekken waar versterking juist wel heel hard nodig was.”

“We haalden Tim Matavz omdat we een scorende spits nodig hadden. Dat werd het niet. We hadden een goede middenvelder nodig en dat werd Georginio Wijnaldum. Ook tegen Ajax was hij niet zichtbaar. Dus ja.. misschien had je het net zo goed met de jeugd kunnen proberen…”

Een nederlaag tegen FC Twente aanstaande zondag in het Philips Stadion is de vrees van Van Raaij: “Als je drie topwedstrijden op rij verliest, ben je niet meer een club die aanspraak mag maken op de landstitel. Dan ga je volgend jaar ook moeilijke returns tegemoet en ben je geen potentiële kampioenskandidaat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.