PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Bazoer mag niet spelen in de competitie en in vertegenwoordigende elftallen’

Riechedly Bazoer verruilde afgelopen november PSV voor Ajax met als gevolg dat de jongeling geen wedstrijden mag spelen dit seizoen voor Ajax. Nu meldt Mohammed Allach dat hij ook niet mag spelen voor de vertegenwoordigende elftallen van Oranje.

Een speler die geen wedstrijden speelt voor zijn club mag ook niet in actie komen voor Oranje. Dat meldt Allach, technisch manager van de KNVB, tegenover Voetbal International. “Wij beoordelen de talenten op basis van de prestaties in de wedstrijden. Nu Bazoer geen wedstrijden speelt, kunnen we hem niet beoordelen. Per definitie kan hij dan ook niet in aanmerking komen voor Oranje.”

Het management van de jonge Bazoer heeft volgens de KNVB gefaald: “Zijn zogenaamde management heeft alle reden om zich goed achter de oren te krabben. Ten eerste is het verschrikkelijk voor de jongen zelf, omdat hij door het feit dat hij geen wedstrijden speelt, stil komt te staan in zijn ontwikkeling.”

“Ten tweede is verschrikkelijk voor ons vertegenwoordigende jeugdteam, dat de gevolgen ondervindt van deze overgang. En ten derde is het ontzettend slecht dat we als Nederlands voetbal dit soort signalen afgeven.” Forza Sports Group, het management van Bazoer, komt vaker in het nieuws met ‘tienertransfers’ zo zorgde het kantoor onder andere voor de transfers van Nathan Ake en Branco van den Boomen. Ake vertrok van Feyenoord naar Chelsea en Van den Boomen verruilde Willem II voor Ajax.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.