PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Hanegem noemt winst Ajax tegen PSV gelukkig’

In zijn column in AD Sportwereld blikt Willem van Hanegem terug op de topper tussen Ajax en PSV. Hoewel de Amsterdamse ploeg zaterdag veel beter speelde en volgens alle betrokkenen terecht won, noemt Van Hanegem de overwinning ‘gelukkig’.

“De topper tussen Ajax en PSV heeft me niet verrast. Het werd een wedstrijd met een hoop kansen over en weer en uiteindelijk een gelukkige winnaar. Niet alleen gelukkig met het resultaat maar ook met hoe de winst tot stand kwam. Want laten we eerlijk zijn. PSV kreeg de juiste kansen om op voorsprong te komen en die uit te bouwen. Heel jammer voor ze dat Lens na een hele mooie goal niet nog een tweede wist te maken. Dan ziet de wereld er voor alle betrokkenen ineens anders uit”, schrijft hij.

Ajax behaalde de zege met Danny Hoesen, een speler die vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde, in de spits. Dat kon Van Hanegem wel waarderen. “Dat Hoesen voor Ajax effectief was, vond ik mooi meegenomen. Ik hou van jonge spelers die zich in grote wedstrijden laten zien. Aan de andere kant weten we ook dat die jongen nu alleen speelt omdat er tijdelijk geen beter alternatief voorhanden is.”

“Het niveau van de wedstrijd vond ik wel aardig. Maar ik vraag me af of ik misschien milder word omdat ik ook een wedstrijd als NEC-NAC ga zitten kijken. De ondergrens in de eredivisie is zo laag en de wisselvalligheid is zo enorm, bijvoorbeeld bij een ploeg als NEC, dat je je normen bij moet stellen. Anders zit je elke week te mopperen en dat is niet de bedoeling. De wedstrijd Ajax-PSV zou ik dus als vooral ‘leuk’ willen typeren, dat is het hoogst haalbare in onze Eredivisie”, luidt zijn wat zure conclusie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.