‘Ajax ademt meer voetbal uit dan PSV’

Aad de Mos verwacht dat Ajax zaterdag aan het langste eind trekt in de topper tegen PSV. De Nederlander was in het verleden als trainer werkzaam bij beide clubs. De Mos voorspelt tegenover Voetbal International een 2-0 zege voor de Amsterdammers.

“Ik heb altijd een goed gevoel als ik bij Ajax ben. Ze laten de jeugd doorstromen, dat zie je minder bij PSV”, zegt De Mos. “Ajax ademt meer voetbal uit. Voor zaterdag denk ik dat de wedstrijd voor Ajax op een uitstekend moment komt. Voor mijn gevoel is Ajax favoriet.”

Ajax moet winnen om de achterstand op PSV te verkleinen tot drie punten. “Ajax is op z’n sterkst als het écht moet. De selectie heeft altijd dat ene stapje kunnen maken als het daar om ging, dat typeert Ajax. PSV speelt nog steeds als een roofdier, wachtend achter de middenlijn totdat de tegenstander een fout maakt. Dat lukt aardig omdat ze vaak op voorsprong komen. Op het moment dat ze zelf moeten, omdat ze een overwinning willen halen, dan geeft PSV ruimtes weg.”

De Mos meent wel dat Ajax teveel afhankelijk is van twee spelers. “Ajax is te afhankelijk van Christian Eriksen en Siem de Jong. Daaromheen is weinig scorend vermogen. Derk Boerrigter is uit vorm, Kolbeinn Sigthórsson is geblesseerd, dus komt er een grote druk op de schouders van Eriksen en De Jong.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer