PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax – PSV wordt een spektakelstuk’

Dat Ajax zaterdag moét winnen van PSV is een voordeel, denkt Ismaïl Aissati. De middenvelder kwam voor zowel Ajax als PSV uit en speelt nu bij het Turkse Antalyaspor.

Vorig seizoen vierde hij het kampioenschap met Ajax. Het duel tussen Ajax en PSV was in de aanloop naar dat titelfeest zeer belangrijk. Met een mooi doelpunt brak Aissati die wedstrijd (2-0) open. “Het was een belangrijk doelpunt”, zegt hij in De Telegraaf. “Die overwinning zorgde voor de kentering.”

“Doordat we tegen PSV negentig minuten lang konden domineren, wisten we dat we helemaal niemand meer hoefden te vrezen. We wonnen daarna ook alles. De klap die de PSV’ers toen kregen, kwamen ze niet meer te boven”, aldus Aissati.

De middenvelder denkt dat Ajax absoluut kans heeft op een nieuwe titel. “Als Ajax er nu in slaagt het verschil terug te brengen tot drie punten, heeft PSV – met de Europa League erbij – drie keer op rij verloren en zal het vertrouwen voor de volgende wedstrijd, tegen FC Twente, niet heel groot zijn, denk ik. Dan zit Ajax in een goede flow en PSV in de hoek waar de klappen vallen.”

“Ik ga lekker als liefhebber kijken, want ik verwacht een spektakelstuk. PSV heeft met Mark van Bommel en Kevin Strootman een middenveld dat staat als een huis. Toch denk ik dat Ajax gaat winnen. Tegen Roda JC werd uiteindelijk misschien nog wat gelukkig, maar wel verdiend gewonnen. Ik zag een dominant Ajax, dat veel kansen afdwong. Maar wat volgens mij echt de doorslag kan geven, is dat de Ajacieden tegen PSV niet op twee gedachten kunnen hinken. Ze spelen thuis en moeten winnen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.