PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Guus Hiddink stopt na dit seizoen als coach’

Guus Hiddink is ‘in principe’ bezig aan zijn laatste seizoen als coach in het betaald voetbal. Dat verklaarde de 66-jarige oefenmeester van de Russische titelkandiaat Anzhi in gesprek met de NOS.

Hiddink tegenover NOS: ‘Het was ook niet de opzet toen ik bij deze club aan de slag ging, dat ik langer zou blijven. Ook nu de Champions League er misschien aan komt, zal ik in principe stoppen na dit seizoen. Ik ben 66 jaar, je zou kunnen zeggen dat het dan genoeg is geweest, ja.’

Het voetbal zal Hiddink niet definitief vaarwel zeggen. Hiddink: ‘Want daar vind ik het voetbal nog steeds veel te mooi voor. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Misschien iets als adviseur of begeleider van jonge spelers of trainers. Maar niet op het commerciële vlak. Meer op het gebied van hoe je met bepaalde zaken omgaat in de voetballerij of hoe je min of meer een carrière kunt plannen. Dat lijkt me wel interessant. Ik zal zeker niet in een zwart gat vallen.’

‘Ik sta elke dag nog met zoveel energie op het veld. Daardoor blijft het natuurlijk wel kriebelen. Maar je moet op een gegeven moment wel oppassen dat je niet in herhalingen valt. Daar moet je zelf kritisch op zijn. Je moet uitkijken dat de mensen gaan denken: ‘daar heb je hem weer’. Daarom is Anzji in principe mijn laatste ploeg, die ik als trainer leid.’

Hiddink kan terugkijken op een fantastische loopbaan als coach. Zo won hij bij PSV de Europacup 1 (voorloper Champions League) in 1988 en werd hij er 6 keer kampioen van Nederland. Ook was hij werkzaam voor Fenerbahçe, Valencia, Real Madrid (wereldbeker in 1998) en Chelsea (FA Cup). Daarnaast was Hiddink bondscoach van Oranje, Zuid Korea, Australië, Rusland en Turkije. Mogelijk komt daar nu als afsluiter nog de Russische titel bij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.