PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Sparta al jarenlang hofleverancier van jeugdopleiding PSV’

FC Twente is verrast door de reacties die de transfer van Riechedley Bazoer teweeg heeft gebracht in Nederland. Het zestienjarige talent maakte de overstap van PSV naar Ajax, waar hij naar eigen zeggen een beter sportief perspectief ziet. Michel Jansen, hoofd opleidingen van Twente, erkent dat ook zijn ploeg jeugdspeler oppikt.

“Wij zijn bezig om Nederland helemaal in kaart te brengen”, legt hij uit in TC/Tubantia. “Alleen werken wij niet op zo’n agressieve manier als sommige andere clubs. Wij brengen de clubs altijd eerst op de hoogte en vragen dan of we met de speler om tafel mogen. Andersom hebben wij het nog niet meegemaakt dat andere Nederlandse club achter onze spelers aanzaten.”

Volgens Jansen ondervindt vooral Sparta Rotterdam hinder van de aantrekkingskracht van PSV. De Kasteelheren verloren spelers als Jetro Willems (foto) en Suently Alberto op jonge leeftijd aan PSV. Daarnaast hebben Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman een verleden bij Sparta. “Sparta is al jarenlang de hofleverancier van de jeugdopleiding van PSV en bel mijn collega van NEC maar eens. Hoeveel spelers zijn er wel niet vanuit Nijmegen naar Eindhoven gegaan? Dit is de markt. De enige afspraak die er nu nog ligt is dat een club dertienduizend euro per opleidingsjaar moet betalen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.