PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV heeft opvolger van Strootman al in het vizier’

Oscar Hiljemark wordt naast Ola Toivonen mogelijk de tweede Zweed in dienst van PSV. De twintigjarige middenvelder van IF Elfsborg is in Eindhoven de beoogde opvolger van Kevin Strootman, zo kopt Aftonbladet. De tabloid beweert dat PSV sterk rekening houdt met een winters of zomers vertrek van Strootman,

Manchester United zou de nieuwe werkgever worden van de Nederlands international, die al vaker in verband werd gebracht met de Engelse topclub. Naar verluidt zijn The Red Devils bereid om zeventien miljoen euro op tafel te leggen, waardoor PSV uitziet naar een vervanger. Het is de vraag welke prijs Elfsborg in gedachten heeft voor Hiljemark. Met het oog op de strijd om de landstitel wees de club naar verluidt in de zomer een bod van Lille af (2,3 miljoen euro).

Nu het kampioenschap is veiliggesteld, is Elfsborg bereid om mee te werken aan een vertrek. “Ik hoop dat Oscar de kans krijgt voor de volgende stap. Daar is hij klaar voor”, zegt technisch directeur Stefan Andreasson namens Elfsborg. “Er zijn clubs in Engeland, Frankrijk en Nederland geïnteresseerd. Nice is inderdaad een van de clubs waar we contact mee hebben gehad.”

Hiljemark acht zichzelf ook klaar voor een stap naar het buitenland. De tweevoudig Zweeds international ligt vast tot en met 31 december 2014. “Ik sta te popelen om in een van de grote competities te gaan spelen”, geeft hij te kennen. “Ik zou graag een aantal van de clubs die geïnteresseerd zijn bezoeken om een goede keuze te kunnen maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.