PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Riechedly Bazoer kost Ajax 75.000 euro’

Dit weekend werd bekend dat per direct de overstap maakt van de jeugdopleiding van PSV naar die van Ajax. Vandaag maakt het Eindhovens Dagblad bekend dat Ajax rond de €75.000,- betaalt voor de talentvolle verdediger.

Het bedrag zal Ajax moeten betalen als opleidingsvergoeding aan de Eindhovenaren. Bazoer speelde sinds 2006 bij PSV. Per opleidingsjaar geldt een vergoeding van €12.500,-. Aangezien de verdediger nog geen contract had getekend bij PSV, hoeft Ajax enkel deze vergoeding te betalen.

Trainer Frank de Boer toonde zich content met de aanwinst: ‘Wij halen Bazoer niet weg bij PSV. Als hij graag naar een andere club wil, dan zijn wij geïnteresseerd in een goede speler. We gaan een goed plan met hem opzetten om te kijken wat het beste is voor zijn ontwikkeling. Het kan best zijn dat hij af en toe gaat meetrainen en -spelen met Jong Ajax en de A1. Hij is nog steeds een B-junior.’

De aanwezigheid van vele oud-spelers als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk is van doorslaggevende betekenis geweest bij de keuze van de verdediger. Daarmee lijkt de revolutie van Cruijff langzaamaan zijn vruchten af te gaan werpen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.