PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Dick Advocaat blij met irritante PSV’ers’

In een door NUsport gepubliceerde lijst van de vijf meest irritante spelers in de Eredivisie stonden maar liefst vier spelers van PSV. Trainer Dick Advocaat ziet dat echter niet als probleem, het is in zijn ogen eerder goed.

“Ik ben blij dat in dat lijstje vier PSV’ers zijn opgenomen”, zegt Advocaat in gesprek met NUsport. “Dat zegt iets over de mentaliteit en scherpte van mijn spelers.”

Bezoekers van de website van NUsport kozen Ola Toivonen als meest irritante speler van de Eredivisie. Kevin Strootman (2), Dries Mertens (4) en Mark van Bommel (5) stonden naast NAC-speler Anthony Lurling ook bij de eerste vijf. “Ach, het hoort er allemaal bij, er moet nieuws zijn. Krijgen ze het niet, dan zoeken ze het wel. We hoeven er niet moeilijk over te doen. Sommige spelers vinden het leuk, anderen minder. Als trainer heb ik er geen problemen mee.”

Van Bommel kreeg vooral kritiek op het aantal overtredingen per wedstrijd. Advocaat vindt dat er wordt overdreven. “Van zijn zes gele kaarten dit eredivisieseizoen waren er zeker drie niet terecht. Soms heb ik het gevoel dat scheidsrechters blij zijn dat ze hem een kaart kunnen geven, zijn ze daar ook weer vanaf.”

Van Bommel is een scherpe jongen, speelt vaak op het randje, dat hebben ze hier op de training ook ondervonden. Met hem in de buurt moet je altijd oppassen, hij is nog steeds een winnaar, ook nu. Soms komt hij net wat te laat, dat had ik ook op die leeftijd. Maar Van Bommel moet vooral Van Bommel blijven, je moet hem niet veranderen”, aldus Advocaat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.