PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Oud-PSV’er bestraft wegens fraude’

Een flinke straf. Gheorghe Popescu is door een Roemeense rechter schuldig bevonden aan belastingfraude bij een aantal spelerstransfers.

De oud-verdediger van onder meer PSV en FC Barcelona is veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf. Een aantal medeverdachten, allen net als Popescu zaakwaarnemer van beroep, moet in deze omvangrijke zaak wel voor jaren de gevangenis in.

Zij zouden in totaal voor ruim zeven miljoen euro gefraudeerd hebben bij transfers van Roemeense spelers naar het buitenland. Het ging onder meer om transfers van oud-Ajacied Nicolae Mitea en voormalig FC Utrecht-speler Lucian Sanmartean.

De 45-jarige Popescu overweegt in beroep te gaan. “Ik weet dat ik onschuldig ben”, zei hij tegenover NUsport. “Ik doe al mijn leven lang naar eer en geweten mijn werk en houd me verre van zaken als fraude.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.