PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Afellay: ‘Je kan in de Eredivisie een prima boterham verdienen’

Ibrahim Afellay drukt de Nederlandse talenten donderdag opnieuw op het hart om de Eredivisie niet te snel te verlaten. Ook in de Eredivisie valt er een prima boterham te verdienen, zegt de contractspeler van FC Barcelona.

De 26-jarige Afellay vindt dat de nieuwe generatie te jong voor de grote clubs en het grote geld kiest. “Dat denk ik wel”, zegt hij in gesprek met OnsOranje. “Ik heb besloten lang te wachten. Het is een enorm verschil, gaan op je 18e of op je 24e. Fysiek en mentaal uitgroeien is een heel proces.”

Voor het geld hoeven talenten het niet te doen, vindt Afellay. “Je kunt in Nederland een prima boterham verdienen om te kunnen leven met je familie en tegelijk ervaring in Europese wedstrijden oppikken. Om uiteindelijk toch die stap te maken. Het is verleidelijk eerder te gaan, zeker als je je familie een beter leven kunt geven. Maar als je van de buitencategorie bent, moet je voor je ontwikkeling kiezen, omdat je uiteindelijk toch wel dat goede contract krijgt.”

Zelf koos de middenvelder op 24-jarige leeftijd voor een transfer naar Barcelona, dat hem na een zware blessure verhuurde aan Schalke 04. “Het is mijn doel terug te keren bij FC Barcelona. Maar het is minstens zo belangrijk om te genieten van het spelletje. Dat gevoel leeft bij mij nog meer dan voorheen. Het is niet vanzelfsprekend dat je gezond bent en op het veld staat. Dat besef je na zo’n ervaring des te meer”, aldus Afellay.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.