PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Sporten op vakantie

Vakantie is een van die momenten in een jaar waar de meesten naar uitkijken. Een van de heerlijke kanten van een vakantie is iets zoeken en vinden dat niet alleen qua ligging en mogelijkheden aan de verwachtingen voldoet, maar waar ook sport kansen krijgt. Een vakantie per fiets of naar een gebied waar gefietst kan worden. Of een camping waar in ieder geval gevoetbald kan worden.

Gezond
Vakantie heeft namelijk ook met gezondheid te maken, want een vakantie is er om even van de alledaagse stress te bekomen en nieuwe kracht te tanken voor het komende jaar of voor de komende maanden. Sporten tijdens een vakantie is een van de onderdelen die steeds meer mensen zoeken. Kan ik in de streek waar ik naar toe ga ook fietsen? Of mensen maken een bewuste keuze voor een fietsvakantie. Belangrijk is dat de fiets naar behoren is en afgesteld wordt op de persoon, zodat het lekker en gezond fietsen wordt. Verder zijn goede fietskleding, regenkleding, een reparatieset en fietskaarten echt geen luxe om er een geslaagde vakantie van te maken. Een fietsvakantie is er voor alle leeftijden en in allerlei zwaartes. Of men neemt de fiets gewoon zelf mee naar de plaats van bestemming om aldaar zelf routes uit te stippelen.

Actief?
Een andere manier om vakantie te vieren zijn voor steeds meer Nederlanders de kampioenschappen voetbal, zoals het aanstaande wereldkampioenschap dat in 2014 zal plaatsvinden. Hele hordes mensen kiezen er voor het Nederlands elftal te volgen en ter plekke te ondersteunen. Een mooi bijkomend effect is dat Nederlanders een goede naam krijgen, want de grote getallen waarin men steden overstroomt komen om er plezier te maken. Geen ruzie, geen troep achterlatend, maar steeds op zoek naar vertier en feest. Daarin de lokale bevolking meenemend. Voetbal wordt zo, in plaats van oorlog, een vriendschapsverbond. Zoals het hoort. Plus, het levert een geslaagde vakantie op. Zeker als de Nederlandse elf een mooie prestatie neerzetten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.