PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Van Hanegem wees aanbieding van PSV af’

Willem van Hanegem is al decennialang onlosmakelijk verbonden met Feyenoord. Het had echter niet veel gescheeld of de Kromme was in het verleden helemaal niet voor de Kuipbewoners uitgekomen. Hij had ook naar PSV kunnen verkassen.

“Iedereen ziet me als een Rotterdammer, als een Feyenoorder. Dat laatste ben ik ook, maar het zijn van die kleine dingen die zoiets helemaal in het begin bepalen. Was Kurt Linder een leuke trainer geweest, was ik een PSV’er geworden”, verklapt Van Hanegem in het AD. “Linder wilde me na het faillissement van Xerxes (zijn toenmalige club, red.) meenemen naar PSV. Maar daar had ik helemaal geen trek in. Die man liet je lopen, lópen! Ik kreeg pijn in mijn hoofd van die man.”

“Gelukkig kwam Feyenoord, ben ik daar maar naartoe gegaan. Dat was een grote club ook toen al, maar ik was toen nog helemaal niet zoals nu een Feyenoorder. Het had ook zomaar PSV of misschien wel Ajax kunnen worden. DOS had ook gekund. Zo gaan die dingen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.