PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Advocaat laat Wijnaldum op ‘tien’ spelen tegen AIK’

Georginio Wijnaldum moet het de komende maanden waar gaan maken op ‘tien’. PSV-trainer Dick Advocaat hoopt dat de middenvelder zich donderdag in het Europa League-duel met AIK Solna gaat bewijzen.

De coach moest na het langdurig wegvallen van Ola Toivonen een beroep doen op Wijnaldum, die tot dusver veroordeeld was tot invalbeurten. Tegen Willem II (3-2) vond Advocaat de voormalig Feyenoorder goed voor de dag komen. “Het klinkt misschien slijmerig, maar ik vond Wijnaldum goed vanuit zijn taak spelen. Hij deed precies wat hij moest doen en hij is snel”, zegt de oefenmeester in De Telegraaf.

“Wijnaldum is natuurlijk geen verdediger, maar hij liep steeds mee met zijn tegenstander. En hij weet zelf ook wel dat hij wat sneller de bal moet afspelen”, voegt Advocaat eraan toe. Wijnaldum is voor de ervaren coach de enige optie achter de spitsen, omdat hij Dries Mertens en Jeremain Lens daar niet vindt passen.

“Mertens krijgt vanaf links meer vrijheid”, legt Advocaat uit. “In het midden word je vaak omringd door mensen en op die positie moet je ook flink wat defensief werk opknappen. Lens is iemand die altijd de diepte zoekt. Hij zou incidenteel een keer achter de spits kunnen spelen, maar hij is een echte aanvaller.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.