Ibrahim Afellay wil weer genieten van het spelletje

Ibrahim Afellay lijkt steeds beter zijn draai te kunnen vinden bij zijn tijdelijke nieuwe Duitse werkgever. De middenvelder wenst zich momenteel alleen te richten op Schalke 04, een club die hij naar zijn zeggen nu al in zijn hart heeft gesloten.

”Ik heb geen plannen. Na het jaar wat ik heb meegemaakt, wil ik alleen maar genieten van het spelletje. En niet zomaar door een beetje te ballen. Dan was ik niet hier naartoe gekomen, maar teruggegaan naar Nederland of zo. Nee, dit is óók keihard investeren”, aldus Afellay tegenover NUsport.

De Oranje-international denkt momenteel niet aan zijn nabije toekomst. Barcelona zit niet in zijn gedachten. ”Dat komt daarna. Mijn eerste doel is: genieten. Mijn tweede: met Schalke zo hoog mogelijk eindigen. Ik meen het als ik zeg dat ik deze club al in mijn hart heb gesloten.”

Afellay was niet bang voor de concurrentie bij de Catalaanse club, maar wilde meer aan voetballen toekomen. “Ik leg de lat graag hoog. Daarom ben ik naar de Bundesliga gekomen. Je moet hier meer lopen dan waar dan ook. Ik dacht: als ik hier meekan en straks het verschil kan maken, dan ben ik weer een stuk completer.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.