PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Wijnaldum: ‘Bij Feyenoord maakte ik op die plek veertien goals’

Georginio Wijnaldum wordt bij PSV en Jong Oranje vaak gebruikt als rechteraanvaller. De 21-jarige Rotterdammer speelt echter liever op het middenveld.

“Sommigen zien in mij een aanvaller”, aldus Wijnaldum in gesprek met De Telegraaf. “Ik ben het daar niet mee eens. Ik ben een aanvallende middenvelder. Op die plek maakte ik bij Feyenoord 14 doelpunten, niet slecht toch?”

Afgelopen maandag speelde Wijnaldum als rechtsbuiten bij Jong Oranje, maar na rust mocht hij op zijn favoriete plek acteren. “Ik hoop dat ik heb laten zien dat ik op het middenveld het best tot mijn recht kom. Dat ik op die positie een meerwaarde heb.” De speler van PSV scoorde eenmaal en had ook bij de 2-0 een aandeel.

“In de eerste helft speelde ik op de vleugel, na de rust op het middenveld. Ik heb het al meer gezegd: op die positie voel ik me lekker. Kan ik belangrijk zijn voor het team. Kan ik mijn voetballend vermogen laten zien”, besloot Wijnaldum.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.