PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Spelers als Strootman, Indi en Clasie komen in topcompetities te spelen’

Dirk Kuyt vindt het een goede zaak dat bondscoach Louis van Gaal veel jonge spelers selecteert voor het Nederlands elftal. De speler van het Turkse Fenerbahçe heeft veel vertrouwen in de nieuwe generatie.

“Ik had verwacht dat er nieuw bloed bij zou komen”, gaf Kuyt te kennen in gesprek met NUsport. “Het is een logisch proces, je ziet het vaker na eindtoernooien. Veel van die jongens hebben ook meteen hun kans gepakt, dat zegt veel over de visie van Van Gaal.”

“Doordat die jongens uit de Eredivisie bij Oranje trainen en spelen, wordt de stap alweer kleiner”, vervolgde de aanvaller. “Dit is enorm goed voor hun ontwikkeling. Uiteindelijk zullen zij zich ook profileren in een Europese topcompetitie. Let op: veel van de nieuwkomers, spelers als Clasie, Martins Indi, Strootman, gaan daar straks in uitkomen. Ben ik van overtuigd”, aldus Kuyt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.