PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Lens: ‘Kopgoal was erg veel geluk’

Een kopdoelpunt maken van buiten de ‘zestien’, dat zie je niet elke dag. Zeker niet van een relatief kleine aanvaller die het vooral van zijn snelheid en passeeractie moet hebben. Jeremain Lens kon er na afloop van het duel met Roemenië wel om lachen.

Lens kopte in Boekarest de 0-1 binnen nadat een hoekschop van Rafael van der Vaart door de Roemeense doelman weggebokst werd. De aanvaller van PSV bedacht zich geen moment en kopte de bal terug richting de goal. “Dat was het enige dat ik kon doen”, zegt hij tegen FCUpdate.nl. “Ik had heel veel geluk dat hij er zo mooi in ging.”

De treffer kwam op een belangrijk moment, want Roemenië begon sterk en was via een vrije trap dicht bij de 1-0. De inzet van Gabriel Torje stuiterde via de onderkant van de lat net terug het veld in. Enkele minuten later vloog de bal van Lens er wél in. “Dat was een klap voor ze”, had Lens gezien. “Daarna kwamen wij ook steeds beter in ons spel. We zijn eigenlijk niet meer in de problemen gekomen, op die korte fase na de 2-1 na.”

Zelf was Lens in de slotfase nog betrokken bij een opvallend moment. Hij werd gevloerd door Gabriel Tamas, die zijn tweede gele kaart leek te gaan krijgen en al op weg was naar de kleedkamer. Tot ieders verbazing trok scheidsrechter Thomson echter geen geel voor Tamas, maar voor Lens. “Hij dacht dat ik een schwalbe maakte, denk ik. Maar ik ga echt niet zomaar naar de grond. Heel jammer dat ik voor zoiets een kaart krijg.”

Echt lang zal Lens niet treuren om zijn kaart, daarvoor smaakte de zege in Roemenië te zoet. Door de winst begint het WK al te lonken voor Nederland. “We hebben een belangrijke stap gezet. Als we nu in maart onze volgende twee thuiswedstrijden (tegen Estland en Roemenië, red.) ook winnen, staan we met één stap in Brazilië”, stelt hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.