‘PSV wil geld voor geblesseerde Ola Toivonen claimen’

PSV gaat gebruik maken van een nieuwe regel bij de UEFA en de FIFA. De Eindhovense club moet het lang stellen zonder Ola Toivonen. Nieuwe regels wijzen uit dat clubs geld mogen claimen bij een lange blessure.

Toivonen raakte bij de nationale ploeg van Zweden geblesseerd aan zijn hamstring. De 26-jarige aanvaller moet nu een half jaar ongeveer toekijken. Dankzij een initiatief van de ECA (European Club Association) kunnen clubs aankloppen bij de UEFA en de FIFA, om bij een blessure van een speler, opgelopen bij de nationale ploeg, geld te claimen.

PSV zal de eerste vier weken het salaris van Toivonen moeten betalen. Daarna kan de club het salaris claimen voor een periode van maximaal een jaar. “We krijgen natuurlijk nooit volledige compensatie, want we kunnen Toivonen heel lang niet opstellen en ook zijn waarde zal daardoor afnemen”, aldus een woordvoerder.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer