Kevin Strootman jongste Oranje-aanvoerder in 100 jaar

Kevin Strootman schuift morgenavond de aanvoerdersband om zijn mouw. De middenvelder van PSV is vanwege de absentie van Wesley Sneijder en de reserveplaats van reserve-captain Dirk Kuyt door bondscoach Louis van Gaal benoemd tot aanvoerder.

Strootman is daarmee de jongste aanvoerder in 105 jaar. De oud-Spartaan is 22 jaar en 240 dagen oud. Dolf Kessler (in 1905), Ben Stom (1907) en John Heining (1907) droegen de band op hun 21e, zo weet NUsport.

Overigens is John Heitinga de jongste international ooit die op een eindronde aanvoerder was van het Nederlands elftal. Tijdens het EK van 2008 was de verdediger 24 jaar en 213 dagen oud. Oranje speelt morgen het WK-kwalificatieduel tegen Andorra.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer