PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Kevin Strootman aanvoerder van Oranje tegen Andorra

Kevin Strootman is vrijdag aanvoerder van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra. De middenvelder is achter Wesley Sneijder en Dirk Kuyt door Louis van Gaal benoemd tot de derde aanvoerder van Oranje. Dit bevestigde de bondscoach woensdag na afloop van de training.

Omdat eerste keus Sneijder geblesseerd is en reserve-aanvoerder Dirk Kuyt vrijdagavond op de bank zit, moest van Gaal op zoek naar een nieuwe captain voor het Nederlands Elftal. “Sneijder is iemand uit de zogenaamde middenleeftijd en Kuyt is één van de ouderen, dus ik vond het niet meer dan logisch om nu iemand uit de jongere garde te kiezen”, lichtte van Gaal zijn keuze voor Strootman toe. “Je moet dit vooral als opleiding tot het aanvoerderschap zien.”

Strootman heeft dertien interlands op zijn naam staan voor het Nederlands Elfal en debuteert vrijdag als aanvoerder. “Ik heb iemand gekozen die zowel binnen als buiten het veld een voorbeeld zou kunnen zijn”, vindt van Gaal. “Kevin laat zich vooral in het veld al gelden, daarbuiten nog iets minder. Daar kan hij aan werken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.