PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Lens: ‘Nu deze vorm zien vast te houden’

Jeremain Lens, aanvaller van PSV, heeft tegen De Telegraaf gezegd dat hij een goede seizoensstart heeft doorgemaakt en dat hij dat zou willen doortrekken. “Meestal eindig ik een seizoen goed. Ditmaal heb ik alles op alles gezet om goed te beginnen. Dat is wel gelukt. Nu is het zaak om die vorm vast te houden.”

De 24-jarige Amsterdammer van de club uit Eindhoven speelde een uitstekende wedstrijd en was een belangrijke factor in de winst op NAC Breda (4-0). Lens scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd en was de aangever op de overige drie doelpunten. Hij was tevreden met zijn prestatie. “Als ik in de spits sta, wil ik belangrijk zijn. Met een doelpunt en drie assists ben ik daar deze keer in geslaagd.”

Coach Dick Advocaat probeerde Lens te motiveren door in de media te zeggen dat de aanvaller niet lang meer bij PSV zou spelen als hij deze vorm aanhoud, maar dan zou hij wel meer moeten gaan scoren. Lens vindt niet dat het zo hoort om een speler op deze manier te motiveren. “Met zijn uitspraken probeert de trainer mij scherp te krijgen, maar eigenlijk mag het niet zo zijn dat ik via de media moet worden geprikkeld. Het is leuk dat de trainer heeft aangegeven dat hij mij een mooie toekomst toedicht. Hij weet wat mijn doelstellingen zijn. Het bereiken van een constant niveau hoort daarbij.”

Vorig seizoen was geen succesvol seizoen voor de Nederlands international. De coach toentertijd was Fred Rutten. Lens startte toen soms zelfs als wissel. Toch heeft hij die negatieve ervaring omgezet in een motivatie. “Aan het begin van dit seizoen was ik daardoor nog steeds geprikkeld. Ik heb mezelf niet rijk gerekend met het oog op een basisplaats.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.