PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

AIK-supporters boos op PSV

PSV speelt donderdagavond in de Europa League tegen Napoli, de volgende Europese thuiswedstrijd zorgt op dit moment echter voor meer onrust. Supporters van AIK zijn boos op PSV, in hun ogen hebben de Eindhovenaren veel te weinig toegangskaarten beschikbaar gesteld voor het duel van 25 oktober.

De fans van de club uit Stockholm hebben een ‘boze’ brief naar de Nederlandse ambassade in hun land gestuurd. Daarin laten ze weten dat er dinsdagavond een demonstratie gehouden wordt. Daarnaast zijn er andere dreigementen, zo wil de AIK-aanhang in de toekomst Philips-producten en Nederlands bier boycotten, meldt De Telegraaf.

Via een woordvoerder liet PSV maandag weten dat de Zweedse club niet op extra kaarten hoeft te rekenen. “PSV heeft 1625 tickets beschikbaar gesteld, dat is vijf procent van de stadioncapaciteit. Daarmee voldoen we aan de reglementen van de UEFA. We hebben vanuit Zweden een aanvraag voor meer kaarten gehad, maar dat is niet mogelijk.”

“AIK heeft zelf aangegeven dat een deel van de eigen aanhang een verhoogd risicoprofiel heeft. De verontwaardiging is begrijpelijk, maar wij moeten de veiligheid van de PSV-supporters kunnen garanderen. We kunnen de fans van AIK niet tussen ons eigen publiek plaatsen”, aldus de zegsman.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.