PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV bijna verslagen door amateurkampioen

PSV heeft de 3-0 overwinning op Feyenoord een zwak vervolg gegeven in het KNVB-bekertoernooi. Bij de amateurs van Achilles ’29 werd, nota bene op de verjaardag van Dick Advocaat, met hangen en wurgen een 2-3 overwinning behaald.

De thuisploeg begon voor eigen publiek brutaal tegen de profclub en zag na twee minuten zelfs al een voorsprong op het scorebord verschijnen. De vreselijke blunder van Mathias Zanka Jørgensen luidde de 1-0 van Thijs Hendriks in en de amateurs wisten niet wat ze meemaakten. PSV was hierna een tijd tandeloos en wist geen kans tot goal te promoveren.

Na 25 minuten was een doorbraak van Luciano Narsingh dan eindelijk doeltreffend. De lage voorzet van de snelle buitenspeler ging langs de Achilles-doelman en Jurgen Locadia schoof de bal makkelijk in het open doel. Toen Zanka twee minuten later de voorsprong op het bord zette, leken de amateurs te capituleren. Timothy Derijck breidde na een half uur voetbal de voorsprong zelfs uit naar 1-3, door een rake kopbal uit een hoekschop. Door diezelfde Derijck komt de spanning na een uur voetbal echter nog terug in de wedstrijd.

De verdediger liet zich kinderlijk eenvoudig passeren, waarna Ivo Rigter de aansluitingstreffer binnen kon tikken. Twee minuten later leek Achilles het alweer weg te geven, toen Tim Konings een domme overtreding beging in het eigen strafschopgebied. Georginio Wijnaldum schoot de strafschop echter slecht in en de stand bleef 2-3. In de slotfase kwamen de bezoekers nog goed weg, toen invaller Daan Pau op de binnenkant van de paal schoot. Het was een van de vele kansen die Achilles nog kreeg om een verlenging uit het vuur te slepen, maar PSV ging er met de overwinning vandoor.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.