PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Robben: ‘Afellay heeft met de Bundesliga een juiste keuze gemaakt’

Arjen Robben, speler van Bayern München, is verbaasd dat landgenoot Ibrahim Afellay tweemaal is gepasseerd in het basiselftal van Schalke 04. De aanvaller van Bayern vindt echter wel dat Afellay er verstandig aan heeft gedaan om de overstap te maken naar de Bundesliga, net als collega-voetballer Rafael van der Vaart welke terugkeerde naar HSV.

‘Ik ben een beetje verbaasd dat hij twee wedstrijden achter elkaar niet in de basis staat. Misschien moet hij nog even wennen, of geeft de trainer hem de tijd om in te burgeren’, aldus Robben. Eerder deze week gaf Afellay aan dat hij teleurgesteld is dat hij zo weinig speelminuten maakt bij Schalke. Zijn woorden: ‘Ik ben niet naar Schalke 04 gekomen om op de bank te zitten.’

‘Uiteindelijk is het voor Ibrahim een goede stap, hetzelfde geldt voor Rafael van der Vaart. De Bundesliga is een competitie die fitheid vereist en dat is nou net ook waar de bondscoach op hamert. Voor Oranje is het goed dat ze deze stap hebben gemaakt. Hij zit bij een prachtige club in een supermooie competitie’, aldus Robben.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.