Robben: ‘Ik moet weer egoistischer worden’

Arjen Robben kende naar eigen zeggen geen al te best seizoen. De vleugelaanvaller is kritisch op zichzelf en hoopt zich dit seizoen weer te hervinden als de ouderwetse Robben en moet hij weer vrij in zijn hoofd worden.

“De laatste maanden van het vorige seizoen ben ik niet helemaal vrij in mijn hoofd geweest”, vertelt de speler van Bayern München. “Dat had verschillende oorzaken. De nasleep van mijn blessure, daarna een tijdje waarin ik bij Bayern niet het vertrouwen niet kreeg van de trainer, en ook de discussies over het egoïsme in mijn spel speelden een rol.”

“Onbewust ging ik mijn spel aanpassen. Ik ging nadenken bij mijn acties, terwijl ik gewend ben op intuïtie te voetballen”, vervolgt Robben. “Mijn kracht zit juist in een vrije kop, waardoor ik kan gáán en mijn ding kan doen. Dan gaat er weleens iets fout of maak ik een verkeerde keuze door zelf op doel te schieten, maar in die manier van spelen ligt mijn kracht. Doordat ik onbewust iets anders ging spelen, heb ik vorig seizoen nooit mijn topniveau bereikt.”

Over de manier om zijn topvorm weer te bereiken heeft Robben een opvallende redenatie. “Ik heb er veel over gesproken met mensen die dicht bij me staan. Ik moet weer terug naar de basis. Wat ik nu ga zeggen klinkt misschien vreemd, maar ik moet weer egoïstischer worden. Acties maken, daar vertrouwen in hebben, gewoon gáán. Tijdens de seizoensvoorbereiding had ik weer een paar acties waarvan ik dacht: ‘Ja zo hoort het, dit is de oude Arjen weer’”, aldus Robben.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer