PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Rutten: ‘Teleurgesteld hoe ik ben ontslagen door PSV’

Trainer Fred Rutten is met Vitesse een nieuwe uitdaging aangegaan, maar zijn ontslag bij PSV zit hem nog steeds dwars. Het ontslag opzich is voor de oefenmeester uit Wijchen geen probleem, maar de manier waarop des te meer.

“Dat ik het niet af mocht maken, daar had ik op zich geen moeite mee”, aldus Rutten tegen NUsport. “Ik sta heel realistisch in het leven; drie keer verliezen in een week bij een topclub, ja, dan is er een kans dat ze zeggen: we stoppen. Maar wat mij heeft teleurgesteld, is de manier waarop het ging. Ze hadden als grote kerels op zondagavond naar Fred Rutten toe moeten komen: Fred, het gaat niet meer. Maar zo ging het niet.”

“Ze smeerden het uit. Ze gingen het besluit naar maandag tillen. Alsof je in één dag ineens een compleet andere mening krijgt. Ik kan echt wel incasseren, hoor. Wanneer ik ooit als leidinggevende zo’n besluit moeten nemen, doe ik het anders. Dan wil ik een grote kerel zijn. Ik zou zeggen: laten we handen schudden, dit was het. Nu kreeg ik op zondag vanuit de directie slechts vragen als: ‘Ach, hoe is het met jou?’ en werd het een circus.” Technisch manager Marcel Brands heeft vooral een teleurstellend gevoel achtergelaten bij Rutten.

“Dat je pas de volgende ochtend, om tien uur zegt wat je eigenlijk al een dag eerder wist. Ik heb dit ook met Brands zo besproken, gezegd dat ik het een kunst- en vliegwerkverhaal vond. Ik heb acht jaar bij die club gewerkt, goede dingen gedaan, het had anders gekund. Maar ik heb het afgesloten. Het leven is mij te lief om in een wolk van frustratie te blijven zitten. Toen ik het Marcel voor de voeten heb geworpen, was ik er klaar mee. Punt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.