PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV vangt ruim een miljoen van de UEFA, Ajax en AZ een half miljoen’

PSV heeft van de Nederlandse clubs het meeste geld ontvangen van de UEFA voor de deelname van selectiespelers aan Euro 2012. Dat maakte de UEFA vandaag bekend.

In totaal ontvangt PSV een bedrag van 1.246.826 euro voor de aanwezigheid van haar contractspelers in Polen en Oekraïne afgelopen zomer. Ajax ontvangt 538.949 euro, dat is net iets meer dan AZ met 537.551 euro. In totaal keerde de UEFA bijna 100 miljoen euro uit: 40 miljoen voor gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden en 60 miljoen voor deelname aan het EK.

De absolute topverdiener is Bayern München met maar liefst 3.095.393 euro aan compensatie. In totaal ontvangen 575 clubs een vergoeding. ‘Ik ben blij dat we de clubs financieel kunnen belonen voor de bijdrage die ze leveren aan het EK’, aldus UEFA-voorzitter Michel Platini.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.