PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Pieters: ‘Ben in het centrum beter dan op de vleugel’

Erik Pieters revalideert nog altijd van een voetblessure. De PSV’er hoopt voor de winterstop zijn rentree te maken en doet dat mogelijk niet als linksachter. “Ik zou graag centraal in de verdediging spelen”, citeert Omroep Brabant.

“Het is voor een trainer ook altijd fijn dat hij een speler heeft die op twee posities kan spelen”, beseft de 24-jarige Nederlands international. “Maar in de jeugd bij FC Utrecht heb ik altijd links centraal in de verdediging gespeeld. Ik denk dat ik daar beter tot mijn recht kom dan op de linksbackpositie. Het is zeker een positie waar ik graag wil spelen.”

De blessure lijkt de reden dat Pieters nog actief is in Eindhoven. Newcastle United had namelijk concrete interesse in de vleugelverdediger. “Als ik het EK had gespeeld, was het wel zo goed als zeker geweest dat ik was vertrokken. Maar ik was niet rond met Newcastle. Het heeft niet gespeeld omdat ik geblesseerd was. Dan houdt het op.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.