PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Reis: ‘Ik vroeg echt geen buitensporig bedrag aan PSV’

Jonathan Reis maakte maanden geleden de opmerkelijke move naar Vitesse. Dat wordt de Braziliaan bij PSV nog altijd kwalijk genomen. Het waren immers de Eindhovenaren die de aan cocaïne verslaafde spits een tweede én derde kans gaven.

Reis heeft begrip voor de frustraties in de Lichtstad, omdat zij daar maar één kant van het verhaal kennen. In NUsport doet de aanvaller nu zijn kant van het verhaal. “Ik ben PSV nog altijd dankbaar dat ik in de zomer van 2010 mocht terugkeren”, begint hij. “Die club heeft me altijd geweldig geholpen. Ik heb natuurlijk domme dingen gedaan. Maar zelfs toen ik in september 2010 nog een keer de fout inging door de avond voor een wedstrijd te gaan stappen, hebben ze me vergeven.”

“Dat ik voor Vitesse ben gaan spelen, is me door de PSV-supporters niet in dank afgenomen”, weet de 23-jarige Reis, die een aanbieding uit Eindhoven afwees om in Arnhem te gaan spelen. “Toen ik vorig seizoen voor het eerst terugkwam in het Philips Stadion werd ik flink uitgefloten. Zelfs toen ik de spelersbus van Vitesse instapte, stonden mensen me uit te schelden.”

“‘Ik snap het wel. Ze weten niet precies hoe het is gegaan. Alleen Marcel Brands is aan het woord geweest, ik nog niet. Maar nu wil ik ook mijn kant van het verhaal vertellen. Ik heb PSV namelijk nooit willen verlaten. De club wilde mijn contract niet verlengen, en geloof me, ik vroeg echt geen buitensporig bedrag. Ik moest het vorige zomer zelf maar uitzoeken.”

Reis liep in december 2010 een zware kruisbandblessure op, het herstel kostte hem vervolgens ruim een halfjaar. PSV had tot 1 mei vorig jaar de tijd om zijn aflopende contract met drie jaar te verlengen, maar vond het risico te groot. “Gelukkig is mijn zaakwaarnemer toen financieel bijgesprongen. Pas als het beter zou gaan, lag er bij PSV weer een contract klaar. Dat was heel teleurstellend.”

In november volgde alsnog een aanbieding uit Eindhoven, toen was het echter te laat. “Veel mensen bij PSV zullen voor altijd in mijn hart blijven, maar de nieuwe beleidsmakers niet. Bij Vitesse geloofden ze gelukkig wel in me, ook al was ik bij het ondertekenen van mijn contract nog lang niet op niveau”, aldus Reis, die zijn verbintenis in het Gelredome inmiddels heeft verlengd tot de zomer van 2016.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.