KNVB ziet niets in kaartenbeleid Van Bommel

Mark van Bommel voelde zich afgelopen weekend geroepen om het kaartenbeleid van de KNVB ter discussie te stellen. De Nederlandse voetbalbond kan zich echter niet vinden in de ideeën van de PSV-aanvoerder.

Van Bommel liep in de eerste vier duels al tegen evenzoveel gele kaarten aan. Na het duel met AZ stelde hij vervolgens voor om pas na vijf, tien of vijftien boekingen schorsingen op te leggen. Zijn pleidooi om minder snel te straffen vindt in Zeist echter geen gehoor.

“De huidige opzet past bij één van de speerpunten van ons beleid”, stelt de bond in een reactie aan het Algemeen Dagblad, “waarbij we vinden dat sportiviteit en respect voorop moeten staan. Spelers vervullen hierin een belangrijke rol.”

Met de huidige regels volgt na vijf, zeven, negen, elf en vervolgens elke gele kaart een straf van één wedstrijd. Van Bommel lijkt dan ook de nodige competitieduels te moeten missen dit seizoen. Als hij over twee weken tegen FC Utrecht opnieuw geel ziet, dan moet hij de topper tegen Feyenoord in elk geval aan zich voorbij gaan.

Overigens zijn de regels in enkele topcompetities strenger dan Van Bommel zondag wilde doen geloven. Zo is het in de Premier League inderdaad zo dat voetballers pas na tien gele kaarten voor de tweede keer worden geschorst, maar in dat geval volgt wel direct een uitsluiting van twee wedstrijden. Bij vijftien gele prenten worden spelers voor drie duels geschorst.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer