PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Peter van Ooijen dolblij na debuut met PSV

Peter van Ooijen luisterde zijn debuut in het shirt van PSV donderdag op met twee prachtige doelpunten in de Europa League-wedstrijd tegen FK Zeta (9-0). De jongeling kon na afloop zijn geluk niet op.

“Dit was een droomdebuut. Ik heb redelijk rustig hier naartoe geleefd, maar toen we in de tunnel stonden en er werd afgeteld, kwam de spanning. Een knoop in m’n buik? Jazeker, die zat er behoorlijk in”, sprak Van Ooijen, die de jeugdopleiding van PSV doorliep, direct na afloop in gesprek met NUSport.

De twintigjarige Van Ooijen was zenuwachtig in de kleedkamer, maar verloor de zenuwen zodra hij op het veld stond. “Alles ging eigenlijk lekker. En toen speelde Jetro Willems me op de punt van de zestien aan en krulde ik hem zo in de verre kruising. Hij was echt zo geplaatst. Maar ik had niet verwacht dat ik meteen zou scoren.”

“Na de eerste goal scandeerde het publiek mijn naam. Dat hoorde ik, volgens mij met op hetzelfde ritme als wanneer ze ‘Mark van Bommel’ zingen. Mooi om te horen. Daarna, in de tweede helft, ging het aanvankelijk minder. Maar toen kreeg ik die bal voor mijn voeten en schoot ik hem er weer in, haha. Vervolgens liep het weer”, glunderde Van Ooijen.

Trainer Dick Advocaat heeft Van Ooijen inmiddels definitief aan zijn selectie toegevoegd. “Ja, het gaat nu erg goed. Ik denk dat voor een groot deel te danken heb aan Marco Roelofsen, de trainer van Jong PSV. Het was altijd een beetje circus bij mij, ik stond vaak te pielen. Hij hamerde op het snelle spelen. Het gepiel is er daardoor voor een groot deel uit. En ik ben fysiek wat sterker geworden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.