PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax en PSV vrezen voor Europees fiasco van de concurrentie’

Ajax is tot en met december verzekerd van Europese duels, maar voor bijna de rest van de Nederlandse clubs dreigt een vroegtijdig afscheid van het internationale podium. Alleen PSV heeft een goede uitgangspositie om de groepsfase van de Europa League te bereiken. AZ, Feyenoord, FC Twente en sc Heerenveen zullen een krachttoer moeten leveren om de eer hoog te houden.

De uitschakeling van de concurrentie in Europa zou Ajax en PSV niet goed uitkomen, met oog op de strijd om de landstitel. “Het is te hopen dat de andere Nederlandse clubs er nog in slagen om de groepsfase van de Europa League te bereiken, ook voor ons”, zo laat Dick Advocaat in het Algemeen Dagblad weten.

Feyenoord profiteerde afgelopen seizoen optimaal van de Europese inspanningen van de concurrentie, die de Europese duels op donderdag afwerkte. “Als je dan acht tot tien duels meer moet afwerken dan de concurrentie…”, zo voegde technisch manager Marcel Brands eraan toe. AZ verloor met 1-0 van Anzhi Makhachkala, FC Twente ging bij Bursaspor onderuit (3-1), Molde FK was met 2-0 te sterk voor sc Heerenveen en Feyenoord speelde thuis gelijk tegen Sparta Praag: 2-2. PSV boekte vorige week donderdag een klinkende 0-5 overwinning op FK Zeta.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.