PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Mertens hoopt dat geschil met Advocaat eenmalig was’

Dries Mertens inspireerde PSV zaterdagavond tijdens de ruime overwinning (5-0) op Roda JC Kerkrade. De kleine Belg speelde dwingend en sterk en liet zien thuis te horen in de basis. Vorige week kreeg hij nog openlijk kritiek van zijn coach, toen hij een zwak optreden op de mat legde tegen RKC Waalwijk. Mertens vindt dat hij tegen Roda JC een passend antwoord gaf en hoopt nu weer meer krediet te hebben verdiend.

“Je kan alleen antwoorden op het veld en dat heb ik gedaan. De trainer vroeg of ik nog boos was, ik antwoordde dat ik ontgoocheld was. De trainer zei toen: dat is goed, dat moet juist. We hebben het een beetje lachend uitgesproken”, aldus Mertens na afloop van de riante zege in het Philips Stadion. “Ik moet de keuzes van de trainer accepteren. Daar kan je soms ontevreden over zijn en dat was ik. Ik denk dat ik een goede manier heb gevonden om daarmee om te gaan.”

“Nu gaan we verder, ik hoop dat zoiets niet te vaak gebeurt”, aldus de dribbelaar aan Eredivisie Live. Zijn goede prestatie in de midweekse oefeninterland België-Nederland hielp hem ook vooruit. “Dat was een heel mooie ervaring, ook om dan zo weer terug te keren in Eindhoven. Mark vond het ook erg leuk. Nee hoor, hij blijft een Hollander. Het was vooral voor mij erg leuk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.