PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Advocaat: ‘Toivonen is zeker veertien miljoen waard’

Ola Toivonen wil zijn loopbaan het liefst deze zomer nog in een andere competitie voortzetten. Zeker vanuit Rusland is er al geruime tijd sluimerende interesse in de Zweedse international, maar PSV vraagt een forse afkoopsom voor haar aanvallende middenvelder. Trainer Dick Advocaat vindt veertien miljoen euro echter een heel reëel bedrag, zo laat hij NuSport weten.

“Met alle respect, maar als je achtenhalf miljoen krijgt voor Vurnon Anita en veertien, vijftien miljoen voor Ola John, dan moet dat geld ook voor Toivonen betaald worden”, verklaart Advocaat zijn standpunt. Rubin Kazan zou bereid zijn negen miljoen euro te betalen, maar dat is in de ogen van de Eindhovense club niet genoeg voor een speler met zijn statuur en een doorlopend contract voor twee seizoenen.

Advocaat maakt er geen geheim van dat hij Toivonen liever helemaal niet ziet vertrekken, omdat PSV een serieuze gooi naar de titel wil doen. “Ik hoop dat hij hetzelfde denkt als ik. Als hij nu één topseizoen speelt, kan hij echt naar een topclub. Een speler als hij moet niet ergens naar een middenmoter gaan, dat heeft totaal geen zin. Je wilt toch kampioen worden of niet? Dan gaat hij volgend jaar maar weg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.