PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Advocaat: ‘Mertens moet leren omgaan met wissels anders heeft hij een probleem met mij’

PSV-trainer Dick Advocaat hoopt dat zijn spelers dit weekeinde met een andere instelling op het veld staan dan vorige week. Dat hoopt de oefenmeester overigens voornamelijk van Dries Mertens.

De kleine Belg speelde tegen RKC Waalwijk (3-2 nederlaag) niet naar behoren en werd in de rust al naar de kant gehaald. “Het kost een bepaalde tijd tot de spelers echt gaan begrijpen wat ik wil. Mertens had heel veel problemen met zijn wissel, maar hij zal moeten leren om daarmee om te gaan. Als je dat niet kunt accepteren, heb je een probleem met mij. Als ik iemand opstel, is dat zijn krediet. Dan moet je het vervolgens wel laten zien”, zegt Advocaat in De Telegraaf.

Ook de achterste linie speelde volgens Advocaat niet het gewenste spelletje. “Als verdediger moet je één tegen één kunnen spelen. Anders ben je niet goed genoeg voor PSV. Je moet laten zien wie je bent, dat je wil winnen. Tegen RKC heb ik dat niet gezien. Bij drie, vier dieptepasses van RKC stonden ze bij ons achterin te slapen en krijg je drie goals tegen. Als iedereen zijn taak uitvoert en scherp is, gebeurt dat niet”, besluit de keuzeheer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.