PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Miljoenen extra voor topclubs na prima tv-deal

De lucratieve overeenkomst tussen Fox International en de Eredivisie Media en Marketing CV levert vooral de Nederlandse topclubs veel extra inkomsten op.

Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Twente kunnen de komende 12 jaar gemiddeld ongeveer 5 tot 5,5 miljoen euro meer tegemoet zien aan media-inkomsten uit de eredivisie. De topclubs hebben zich tijdens de onderhandelingen sterk gemaakt voor een evenwichtige verdeelsleutel, gebaseerd op imago, de omvang van de onderneming en prestaties uit het verleden.

Een club als PSV kreeg op basis van het oude model ongeveer 4 miljoen euro aan media-inkomsten uit de eredivisie. Komend seizoen komt daar al 3,5 miljoen euro bij, dat niet in de begroting is opgenomen. Dat bedrag neemt de jaren daarna alleen maar toe.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.