PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Tim Matavz is keihard gaan trainen’

Wilfred Bouma is blij met de invloed van trainer Dick Advocaat bij PSV. Volgens de geroutineerde verdediger van de Eindhovenaren is de oefenmeester de juiste man op de juiste plaats. Ook zijn handelswijze jegens Tim Matavz werpt zijn vruchten af, constateert Bouma.

Matavz zou in zijn vakantie niets hebben gedaan en werd bijgevolg verbannen naar Jong PSV. “Matavz heeft de waarschuwing begrepen, hij is keihard gaan trainen”, vertelt Bouma, die opmerkt dat Advocaat zich sowieso niet laat leiden door de status van spelers. “Deze groep had een type trainer als Advocaat nodig. Iemand die de spelers op hun plek zet, ongeacht hun leeftijd of status.”

“De afgelopen twee jaar ontbrak het daar nog wel eens aan”, meent de 34-jarige EK-ganger tegenover NUsport. Aan het einde van de twintigste eeuw werkten Advocaat en Bouma ook al samen in de lichtstad. “Hij heeft mij als zeventienjarig jochie een aantal keer flink wakker geschud, dat was even schrikken, maar het heeft me wel gevormd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.