PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

46 procent is fan van Ajax, Twente populairder dan PSV

7,6 miljoen Nederlanders voelen zich verbonden met Ajax. Dat is één van de redenen waarom de 31-voudig kampioen van Nederland van alle clubs het grootste deel van de televisie-inkomsten in de Eredivisie krijgt toebedeeld. In de zogenaamde CPM (Club Position Matrix)-index is FC Twente opnieuw één van de grote winnaars.

De Graafschap: te groot voor de Jupiler League. © PRO SHOTS. Twente zet de trend van de afgelopen jaren voort en zit PSV op de hielen. In aantal fans zijn de Tukkers de Eindhovenaren al voorbij. Uit het jaarlijkse onderzoek van het Duitse Sport+Markt, ingehuurd door de Eredivisie NV, blijkt dat 21,7 procent van de Nederlanders de Enschedeërs een warm hart toedraagt.

Feyenoord in fans #2
Daar staat 21,1 procent van nummer vier PSV tegenover. Feyenoord is nog altijd een goede nummer twee met 26,7 procent, achter de onbetwiste nummer één van Nederland, Ajax (46 procent). De ondervraagden mochten meerdere clubs kiezen, waardoor het totaal over de honderd procent loopt.

PSV voelt hete adem
In de CPM-index – waarin onder meer imago, populairiteit en financiële prestaties van clubs gemeten worden – heeft Ajax 3.051 punten. PSV (2.533) is nog altijd tweede, maar ziet FC Twente (2.424) naderen.

ADO grootste stijger
ADO Den Haag (1.517) is de grootste stijger, RKC (1.097) staat stijf onderaan. Wat verder opvalt is dat degradant De Graafschap qua achterland zich eenvoudig bij de beste achttien clubs van Nederland kan scharen, met een even grote fanschare als de nummer zeven van afgelopen seizoen, Vitesse.

Bron AD

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.