PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Toivonen: ‘Oranje is titelkandidaat’

Ola Toivonen liet zich in het verleden nog denigrerend uit over het Nederlands elftal, maar de aanvaller van PSV lijkt zijn mening te hebben herzien. In gesprek met OnsOranje laat de Zweed weten Oranje wel degelijk tot de favorieten voor het EK in Polen en Oekraïne te rekenen.

“Het gaat tussen Spanje of Nederland, natuurlijk. En Duitsland”, zegt Toivonen, die voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel van eind 2010 in Amsterdam nog vraagtekens zette bij het harde spel van Nederland op het WK van de zomer daarvoor. “Het gaat tussen die drie. Nederland is ongelooflijk goed.”

Toch wist Zweden het laatste kwalificatieduel in Stockholm met 3-2 van Nederland te winnen, waardoor het land zich eveneens rechtstreeks plaatste voor het EK. Volgens Toivonen was dat meer geluk dan wijsheid. “Wij kunnen een op de tien keer winnen van Nederland. Dat gebeurde.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.