PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Orlando Engelaar wil naar het buitenland

Orlando Engelaar heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij PSV. De middenvelder van de Eindhovenaren heeft daarbij een uitgesproken voorkeur voor een buitenlands avontuur, meldt hij woensdag in het Eindhovens Dagblad.

Zaakwaarnemer Edward Burleson heeft duidelijk gemaakt dat zijn cliënt naar alle waarschijnlijkheid niet verkast naar een andere Nederlandse club. De spelersmakelaar noemt dat niet realistisch, gezien het feit dat Engelaar geen stap terug wil doen in financieel opzicht.

In de zoektocht naar een nieuwe club staat de kans op veel speeltijd voorop bij de 32-jarige routinier. Bij PSV lijkt die kans gering, ondanks dat de clubleiding de voormalig speler van onder meer FC Twente recentelijk roemde. Tijdens de winter liet het bestuur van de club uit de lichtstad weten dat men content is met de bijdrage die Engelaar levert aan de spelersgroep.

De Oranje-international heeft nog een contract tot medio 2013 bij PSV, maar mag desondanks toch vertrekken. Met zijn salaris drukt Engelaar te zwaar op de begroting van PSV, waardoor een aftocht geen onrealistisch scenario lijkt. De speler en zijn zaakwaarnemer hopen dat PSV meewerkt bij concrete belangstelling.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.