PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Cocu en Faber verheugen zich op komst Advocaat

Afgelopen maandag werd bekend dat Dick Advocaat hoogstwaarschijnlijk de nieuwe coach van PSV zal gaan worden. Philip Cocu en Ernest Faber, de huidige trainer en assistent-trainer van de Eindhovense formatie, zien de komst van de huidige coach van Rusland wel zitten.

“Een uitstekende trainer, met veel ervaring”, stelt Cocu in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Hij heeft mij naar PSV gehaald, ik heb hem bij Oranje meegemaakt en nu zouden we elkaar weer kunnen treffen. Ik volg het Russische voetbal niet intensief, dat begrijp je, maar ik weet zeker dat er nu nog meer ervaring in zijn bagage zit.”

“Als het allemaal officieel wordt met Dick Advocaat, dan haalt PSV een toptrainer binnen. Ik heb onder hem heel snel vorderingen gemaakt”, zegt Faber. “Onder hem heb ik zelfs het Nederlands elftal bereikt. Je hoeft alleen maar naar zijn erelijst te kijken. Dick heeft overal gepresteerd.”

Dick Advocaat is tevreden met de organisatie die er nu staat en zal geen assistent meenemen. Volgens Voetbal International zal Ernest Faber ook volgend jaar in zijn rol als assistent bivakkeren. Philip Cocu zal zich gaan richten op de A1 en zal vermoedelijk amper betrokken zijn bij het eerste elftal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.