Zoet: ‘Wil eerste keeper van PSV worden’

Jeroen Zoet is bij RKC Waalwijk bezig aan een uitstekend seizoen. De 21-jarige Veendammer, die dit seizoen door PSV wordt verhuurd, hoopt in de toekomst onder de lat staan in Eindhoven.

“Het is mijn doel om bij PSV in de hoofdmacht te komen. Daarom is het belangrijk dat ik ervaring opdoe in de Eredivisie. Ik heb me dit seizoen bij RKC ontwikkeld in het leiding geven en het de hele wedstrijd geconcentreerd zijn. Ook ben ik beter geworden bij voorzetten vanaf de zijkant. Keeperstrainer Ed de Goeij speelt daarin een belangrijke rol. Maar hij behandelt mij niet anders dan de andere keepers Arjan van Dijk en Maik van den Kieboom. Hij maakt geen onderscheid. Hij hamert er steeds op scherp en geconcentreerd te zijn. Voor een keeper is een wedstrijd soms lichamelijk niet zo zwaar, maar word je wel moe in het hoofd”, aldus Zoet aan Voetbal International.

“Concentratie is zeer belangrijk voor een keeper. Om een extreem voorbeeld te noemen, woensdag bij Chelsea-Barcelona kreeg Víctor Valdés nauwelijks een bal, maar het doelpunt van Chelsea was volgens mij niet helemaal onhoudbaar. Zulke ballen moet je hebben als je bij een topclub als PSV in het doel staat. Bij RKC krijg je bijvoorbeeld twintig ballen en als je er achttien houdt, dan doe je het goed. Dat ligt anders als bij PSV van de drie er twee ingaan. Ik durf echt niet te zeggen hoe ver ik af ben van een topclub. Dat kan je ook pas echt zeggen als je het hebt meegemaakt. Uitspraken als ik ben er klaar voor, doe ik niet.”

Zoet weet nog niet waar hij komend jaar speelt. “Ik weet het nog niet. Ik ben rustig aan het kijken. Ik wil eerst de laatste vier competitieduels goed afsluiten en dan komen hopelijk ook nog de play-offs. En daarna wacht Jong Oranje. Nog een jaar op huurbasis bij RKC is een optie, net zoals een verhuur aan een andere Eredivisieclub. Misschien als er interesse is, verhuur aan een club in het buitenland. Hoewel, de kans dat je bij een verhuur aan het buitenland uit beeld raakt, is erg groot. Bij de keuze voor volgend jaar is een goed gevoel bij de trainer erg belangrijk.”

“Ik wil graag spelen en ik heb het reuze naar mijn zin om van weekend naar weekend te werken. Het liefst zou ik dat nog een jaar meemaken. Maar ik zeg niet dat ik niet terugkeer naar PSV. Er kunnen bijvoorbeeld blessures komen of een trainer die zegt dat hij me perse wil hebben. En dan sla ik me tegen mijn kop dat ik mijn keuze al heb gemaakt. PSV heeft me mondeling toegezegd dat ik vrij ben een keuze te maken welke volgende stap ik ga zetten in mijn carrière. Daar spreekt vertrouwen uit. De kans is dertig procent dat ik bij RKC blijf, maar dat is omdat er drie opties zijn. Er is geen deadline. Vorig jaar heb ik ook pas kort voor de start van de voorbereiding op het seizoen tijdens de vakantie mijn keuze gemaakt. Het kan inderdaad zijn dat ik met mijn voeten in het zwembad een keuze maak, al denk ik niet dat ik op vakantie ga”, aldus Zoet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.