‘Cocu vreest niet voor gedrag van eigen aanhang’

Philip Cocu denkt niet dat de PSV aanhang Zakaria Labyad gaat uitfluiten in de wedstrijd tegen NEC aanstaande zondag. De trainer van de ploeg uit Eindhoven verwacht dat, wanneer zijn pupil speelt, de supporters achter hem blijven staan.

De interim-trainer weet nog niet of hij de Marokkaan zal opstellen. Dit hangt in de ogen van de trainer van meerdere zaken af. Het publiek en de mogelijkheid dat hij zal worden uitgefloten door de eigen aanhang speelt niet mee in de beslissing van de oefenmeester. “Labyad is de afgelopen tijd uitstekend blijven functioneren, zowel op de training als in de wedstrijden. Dat is voor mij een belangrijk ijkpunt. Ik hoop wanneer ik hem opstel, dat hij daarbij ook de steun van het publiek zal krijgen”, vertelde Cocu aan De Telegraaf.

Zelf blijft Labyad rustig onder de situatie. Toch vindt hij het heel erg dat hij werd uitgefloten door de eigen supporters afgelopen zaterdag tegen AZ. “Ik vind het erg dat de supporters mij hebben uitgescholden, omdat ik degene ben die heel graag bij PSV wilde blijven. Maar aan de andere kant heb ik er ook wel begrip voor”, aldus de middenvelder.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.