PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-directie woedend op Zakaria Labyad’

De directie van PSV heeft het helemaal gehad met Zakaria Labyad. De middenvelder maakte woensdag bekend na dit seizoen te vertrekken naar Sporting Portugal.

Labyad bracht in januari in het geheim een bezoek aan Sporting en bracht PSV hier pas maanden later van op de hoogte. Ook ontkende hij een mondeling akkoord bereikt te hebben met de club, ondanks dat de president van Sporting het tegendeel beweerde.

Deze week werd echter duidelijk dat Labyad wel degelijk een akkoord bereikt had met Sporting over een vijfjarig contract. PSV, dat lang hoop hield op een langer verblijf van het talent, baalt enorm van de houding van de Marokkaan. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De negentienjarige Labyad tekende op zijn zeventiende een contract voor drie jaar, met een optie op nog eens twee jaar. In het contract werd opgenomen dat de middenvelder elk jaar meer zou gaan verdienen. Nu zegt Labyad, met zijn familie zelf vroeg om de optie om zo meer zekerheid te hebben, dat de optie niet rechtsgeldig is en dat hij daarom transfervrij kan overstappen naar Sporting.

PSV is van mening dat Labyad alleen de lusten, het steeds hoger wordende salaris, van zijn contract heeft gerespecteerd, maar niet de lasten. De Eindhovenaren zijn van plan zich aan de optie vast te houden, wat betekent dat Labyad naar de FIFA moet stappen om zijn contract aan te vechten. Een andere optie is dat Sporting alsnog besluit een transfersom te betalen aan PSV.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.